Op pad voor het Donkere Dagen Offensief

Politiewapens.jpgmaandag 05 november 2018

In de donkere herfst- en wintermaanden slaan criminelen veelvuldig hun slag, vaak met een piek voor de feestdagen. In deze periode neemt de kans op auto- en woninginbraken, overvallen en straatroven toe. De gemeente Barendrecht en politie zetten daarom het Donkere Dagen Offensief in. In deze periode wordt er door de gemeente en politie alles aan gedaan om overvallen en inbraken tegen te gaan. Tijdens het Donkere Dagen Offensief houdt de politie verscherpt toezicht en surveilleert zij intensiever op bepaalde tijdstippen. De fractie van SGP/ChristenUnie is een groot pleitbezorger van het Donkere Dagen Offensief. De zorg voor de veiligheid is immers een primaire taak van de overheid.

Zorgen voor veiligheid kan de overheid niet alleen. Het is ook belangrijk dat ondernemers en inwoners zich bewust zijn van wat zij zelf kunnen doen om auto- en woninginbraak en straatroof tegen te gaan. Daarom gingen wij samen met de burgemeester, de politie, toezichthouders, vrijwilligers van Buurtpreventie, andere raadsleden en gemeentelijke beleidsadviseurs op woensdagavond 17 oktober in een aantal wijken de huizen langs met flyers. Deze bevatten nuttige en makkelijke tips over hoe je zelf heel veel kunt om de veiligheid te verbeteren en misdrijven en criminaliteit te voorkomen. Voorkomen is beter dan genezen!

De reacties op de flyeractie waren zeer positief en leverden mooie gesprekken en contacten op.

Bent u getuige van een verdachte situatie, een misdaad of een ongeluk, bel dan naar 112! Is geen directe actie noodzakelijk maar weet u wel wie de dader is of heeft u andere belangrijke informatie, bel dan naar 0900 8844. Hoe eerder en gedetailleerder u informatie aan de politie verstrekt, hoe groter de kans op een goede afloop is. Noteer daarom bijvoorbeeld het kenteken van een verdachte auto of het signalement van de verdachte persoon. Kijk voor meer informatie op www.politie.nl. Met elkaar kunnen we echt iets betekenen bij de aanpak van overlast en criminaliteit.

Labels

« Terug

Reacties op 'Op pad voor het Donkere Dagen Offensief'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.