Betere portofoons voor Buurtpreventie

Agentenmaandag 01 april 2019

Onlangs overhandigden de burgemeester en wethouder Schaap nieuwe portofoons aan de vrijwilligers van Buurtpreventie Barendrecht.

De nieuwe portofoons werken, anders dan de oude (radio) portofoons, via (mobiel) internet. Door de internetverbinding is het bereik en de geluidskwaliteit een stuk beter. De handhavers (BOA’s) van de gemeente werken met dezelfde portofoons. Daardoor is communicatie met de vrijwilligers van Buurtpreventie makkelijker en sneller. Bovendien blijven de vrijwilligers van Buurtpreventie met elkaar in verbinding als zij op pad zijn. Met de oude portofoons hadden de vrijwilligers van Buurtpreventie slecht bereik en konden zij elkaar niet bereiken. Dat is natuurlijk niet goed. Goede en snelle bereikbaarheid is belangrijk, zeker in geval van incidenten of calamiteiten. De vrijwilligers van Buurtpreventie zijn erg blij met de nieuwe portofoons.

De gemeenteraadsfractie van SGP/ChristenUnie is daar ook erg blij mee. Deze vrijwilligers zijn belangrijk als ogen en oren in uw straat of wijk. Een veilige straat en wijk heeft voor SGP/ChristenUnie prioriteit. Als er burgers zijn die zich daar vrijwillig, en soms in de late uurtjes voor willen inzetten, dan moeten we hen natuurlijk goed uitrusten voor hun taak.

In oktober 2018 heeft de fractie van SGP/ChristenUnie vragen aan het college gesteld over de slechte kwaliteit van de portofoons van de vrijwilligers van Buurtpreventie. SGP/ChristenUnie hebben toen aan het college gevraagd of het mogelijk is de vrijwilligers van Buurtpreventie uit te rusten met betere portofoons. Mooi dat dit nu gerealiseerd is. Complimenten aan het college en veel succes voor de vrijwilligers van Buurtpreventie!

Labels

« Terug

Reacties op 'Betere portofoons voor Buurtpreventie'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.