Veel Barendrechters doen mee aan budgetspel SGP-ChristenUnie

Logo SGP-ChristenUnie 2016 vierkant jpg 10:11

Afgelopen zaterdag 24 juni was de SGP/ChristenUnie aanwezig op het ZomerFeest in de Oude Dorpskern van Barendrecht. Ondanks de vele regen die gevallen is hebben veel bezoekers meegedaan met het Budgetspel dat de SGP/ChristenUnie organiseerde.

Bezoekers van het ZomerFeest kregen 5 muntjes per persoon. Deze muntjes mocht men verdelen over 9 spaarvarkens. Elk spaarvarken stond voor een politiek budget. Bezoekers moesten dus keuzes maken. Dit leverde vaak dilemma’s op. Dillema’s waar de plaatselijke politiek ook vaak mee te maken heeft. Politiek is immers keuzes maken en het geld is niet oneindig.

De spaarvarkens met het thema’s zorg en veiligheid kregen de meeste muntjes. In het potje 'Zorg' zaten de meeste muntjes. Ook de thema’s groenonderhoud, sociale woningbouw en duurzaamheid scoorden relatief hoog. De thema’s centrum ontwikkeling, sport, recreatie en cultuur ontvingen relatief weinig muntjes.

De SGP/ChristenUnie is in de huidige gemeenteraad al erg actief op het thema zorg. Raadslid Arjan Stolk geeft aan: “De hoge uitkomst van ‘Zorg’ is belangrijk. Dit geeft steun in de rug om als fractie hier blijvende aandacht aan te besteden”. Ook worden de uitkomsten meegenomen bij het opstellen van het verkiezingsprogramma 2018-2022.

Reacties op 'Veel Barendrechters doen mee aan budgetspel SGP-ChristenUnie'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.