Herinrichting begraafplaats Scheldestraat gestart

Uitleg ontwerpbegraafplaats 20170531 10:14

Recent werd door wethouder Dirk Vermaat (EVB) en gemeenteraadslid Arjan Stolk (SGP/CU) het startsein gegeven voor de herinrichting van de begraafplaats aan de Scheldestraat. Ze onthulden een informatiebord bij de ingang, waarna met de vele belangstellenden een rondgang werd gemaakt over de historische plek (in 1871 in gebruik genomen), voor veel Barendrechters een plaats vol herinnering en emotie blijkt te zijn.

Vanaf 2012 heb ik namens onze fractie continue aandacht gevraagd voor de noodzakelijke herinrichting van begraafplaats, aldus Arjan Stolk. Ik werd door inwoners aangesproken die het fijn zouden vinden als hun familie dan wel zij zelf weer op deze begraafplaats begraven zouden mogen worden, dat was op dat moment niet meer mogelijk. Het viel ons op dat de groene kwaliteit zichtbaar achteruit bleef gaan, er leek sprake van verval, steeds meer open plekken en gaten. Daarom heb ik me hard gemaakt om te blijven investeren zodat een nette, kwalitatief hoogstaande en eerwaardige begraafplaats aan de Scheldestraat behouden zou blijven.

Op initiatief van onze fractie werd in 2013 een motie opgesteld die unaniem werd aangenomen. Door de volledige raad werd hiermee aan het college de opdracht gegeven om een herinrichtings- en beheerplan op te gaan stellen, en om begraven opnieuw mogelijk te gaan maken.

Na uitgebreide inventarisatie en deskundige analyse werd een herinrichtingsplan opgesteld, dat een goed beeld opleverde van alle knelpunten en kansen.

Op woensdagavond 31 mei werd tijdens de informatieavond het langverwachte en goed voorbereide startsein gegeven voor de werkzaamheden die naar verwachting tot juni 2019 zullen duren. Om overlast op de begraafplaats zoveel mogelijk te beperken, worden de werkzaamheden gespreid over een langere periode. De aannemer zal zorgvuldig en respectvol te werk gaan, hier zijn duidelijke afspraken over gemaakt. Tijdens begrafenissen wordt niet gewerkt.

Reacties op 'Herinrichting begraafplaats Scheldestraat gestart'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.