SGP/ChristenUnie stelt vragen over mensenhandel en illegale prostitutie

Sold for sex.jpg 20:50

Naar aanleiding van het recent verschenen rapport van de ‘Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen’ heeft de Barendrechtse SGP/ChristenUnie-fractie schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W te Barendrecht.

Gemeenteraadslid Arjan Stolk (SGP/ChristenUnie): “Zorgwekkend, omdat mensenhandel niet alleen in grote steden, maar ook in kleinere gemeenten voor blijkt te komen. Ik ben geschrokken van de voorbeelden in dit rapport waarbij jonge vrouwen door mensenhandelaren onder valse voorwendselen naar Nederland worden gelokt en dan tot prostitutie gedwongen worden”. Arjan Stolk is van mening dat gemeenten een actieve rol moeten spelen bij de aanpak van mensenhandel, onder andere door lokaal beleid te ontwikkelen. Hij hoopt dat er met de antwoorden op de vragen zicht komt op de noodzakelijke aanpak en focus van politie-inzet. “Het onderwerp mensenhandel moet ook in Barendrecht op de agenda om te zorgen dat we geen slachtoffers en daders missen”.

Door Arjan Stolk zijn de volgende 8 vragen aan het Barendrechtse college gesteld:

  1. Heeft het College van B&W kennis genomen van het tiende verslag van de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen d.d. 10 november 2017?
  2. Kan het college informatie geven over de omvang van het fenomeen mensenhandel en illegale prostitutie in de gemeente Barendrecht?
  3. Is er een beleidsvisie over de aanpak van mensenhandel en prostitutie in de gemeente Barendrecht?
  4. Worden in Barendrecht signalen van mensenhandel doorgegeven en adequaat opgepakt?
  5. Is er een centraal aanspreekpunt waarbij zorgverleners betreffende signalen door kunnen geven aan de politie en andere relevante (hulpverlenings-) instanties?
  6. Hoe geeft het college invulling aan de gemeentelijke verantwoordelijkheid om slachtoffers van mensenhandel en illegale prostitutie op te vangen en zorg te verlenen alsook om mensenhandelaren en loverboys op te laten sporen en aan te pakken?
  7. De aanpak van mensenhandel dient op regionaal niveau te worden afgestemd, beveelt de Nationaal Rapporteur aan. Kan het college informatie geven over manier waarop de afstemming op regionaal vlak wordt ingevuld?
  8. Worden er door de gemeente al voorbereidingen getroffen voor de invoering van de maatregelen op grond van de Wet regulering prostitutie? Welke concrete mogelijkheden biedt deze wet om prostitutie in Barendrecht zo veel mogelijk tegen te gaan?

Reacties op 'SGP/ChristenUnie stelt vragen over mensenhandel en illegale prostitutie'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.