SGP-ChristenUnie bedankt brandweer Barendrecht

DSC_0462_preview 17:32

Op de oefenavond is de vrijwillige brandweer van Barendrecht bedankt voor haar inzet. Tijdens de hevige storm van 18 januari is de vrijwillige brand weer van Barendrecht druk geweest met uitrukken. Er zijn 25 meldingen verwerkt in Barendrecht en Rotterdam. Ook is de decentrale meldkamer door Barendrechtse vrijwilligers bemand. Een bijzondere prestatie vond SGP-ChristenUnie Barendrecht. Op 18 januari zijn vrijwel heel de dag 2 brandweerauto's onder weg geweest voor meldingen van stormschade. Daarnaast hebben de reserve-centralisten uit Barendrecht een decentrale meldkamer bemand. Deze extra meldkamer wordt ingericht als er erg veel 112 meldingen binnenkomen. De Barendrechtse brandweer draait op vrijwilligers. Meerdere vrijwilligers hebben dan ook op 18 januari een vrije dag genomen bij hun reguliere werk. Iets wat alle respect en waardering verdient aldus de SGP-ChristenUnie in Barendrecht.

Om deze waardering kracht bij te zetten zijn een aantal leden van de fractie en de steunfractie maandag 22 januari op bezoek geweest bij de oefenavond. Naast een welgemeend dankwoord door raadslid Arjan Stolk (woordvoerder veiligheid) was er voor elke brandweervrijwilliger een originele bedank-tompouce. SGP-ChristenUnie vindt goede brandweerzorg vanzelfsprekend belangrijk.

"We vinden het erg belangrijk dat brandweerzorg zo lokaal mogelijk plaatsvindt. Barendrecht heeft een gemotiveerd en kundig korps vrijwilligers en daar willen we van uit de politiek alles aan doen om dat zo te houden. Waardering voor het werk is daar een onderdeel van. Daarnaast moeten we zorgen dat de regionalisering van de brandweer niet uit uitholling van de Barendrechtse vrijwillige brandweer leid. De afgelopen jaren hebben we hier in de gemeenteraad meerdere keren aandacht voor gevraagd. Ook de komende jaren wil ik dat blijven doen”, aldus Arjan Stolk.

De Barendrechtse brandweer heeft naast twee standaard brandweervoertuigen ook een aantal regionale taken. Zo zijn er een commando en een verbindingsvoeruig in Barendrecht gestationeerd en beschikt Barendrecht over een wateroppervlakte reddingsteam.

Reacties op 'SGP-ChristenUnie bedankt brandweer Barendrecht'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.