Joop Klaasman wint fotowedstrijd SGP-ChristenUnie

Foto prijsuitreiking (2) 22:29

In het kader van trots zijn op ons mooie Barendrecht hield de SGP-ChristenUnie een fotowedstrijd. Het thema was ‘de mooiste plek van Barendrecht’. Uit de tientallen inzendingen is de foto van Joop Klaasman van de Gaatskensplas als winnaar uit de bus gekomen. Martijn van Meppelen Scheppink overhandigde de uitvergroting op canvas. Op de winnende foto staat de Gaatkensplas in winterse sferen afgebeeld. Op de half bevroren plas zwemmen twee zwanen. De lucht is strak blauw en op de achtergrond zijn de woningen aan de Swarttouwhaven zichtbaar. Deze foto werd uit tientallen foto’s gekozen door de jury.

De foto is door Joop Klaasman gemaakt. Joop zijn hobby is het maken van foto’s. “Het liefst van schepen op de Oude Maas. Zelf heb ik 15 jaar op zee gevaren. Echt prachtig die zeeschepen zo dicht bij huis” glundert Joop. “Deze canvas komt op de gang van ons appartementencomplex te hangen. Zo kan iedereen van dit mooie stukje Barendrecht genieten”.

 “Opvallend was dat vrijwel alle inzendingen natuur afbeelden. Zo waren er erg veel foto’s van de Zuidpolder en diverse Barendrechtse parken. Het is belangrijk dat we deze buitenruimte goed onderhouden. Barendrechters zijn er graag. Het maakt Barendrecht ook echt Barendrecht. De SGP-ChristenUnie vindt dan ook dat de politiek voldoende middelen beschikbaar moet stellen om het onderhoud op een hoog niveau te houden. Dat geld voor de parken, maar ook zeker voor de bosschages en bomen in de woonwijken.” Aldus Martijn van Meppelen Scheppink (nummer 2 op de lijst van de SGP-ChristenUnie).

In de campagne van de SGP-ChristenUnie wordt ook aandacht geschonken aan dit thema. Onder de slogan ‘Barendrecht blijft Barendrecht’ wordt uitgewerkt dat we goed voor onze monumenten en buitenruimte moeten zorgen. Zij zorgen voor de typisch Barendrechtse plekjes. Daarnaast vindt de SGP-ChristenUnie dat Barendrecht bestuurlijk zelfstandig moet blijven. Dat kan overigens prima binnen de BAR organisatie vindt de partij.

Reacties op 'Joop Klaasman wint fotowedstrijd SGP-ChristenUnie'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.