SGP-ChristenUnie stelt vragen over vuurwerkvrije zones

DSC_0780_Arjan 18:13

Rondom de afgelopen jaarwisseling heeft de SGP-ChristenUnie een poll gehouden over vuurwerkvrije zones. Ook werden Barendrechters opgeroepen hun mening te delen met de fractie. 72% van de respondenten gaf aan meer vuurwerkvrije zones te willen. Afgelopen maanden heeft de SGP-ChristenUnie verder onderzoek gedaan naar de mogelijkheden. Dit heeft geresulteerd in een aantal vragen aan het college.

Raadslid Arjan Stolk: “Vanuit heel Barendrecht kregen we reacties op onze oproep. Hiervoor willen we de inzenders hartelijk bedanken! We zijn met de reacties aan de slag gegaan en dat heeft geresulteerd in een aantal vragen richting het college. We willen onder andere vanuit de evaluatie rondom de jaarwisseling weten hoe de ervaringen van de politie en de BOA’s waren rondom de vuurwerkvrije zone bij het Middeldijkerplein. Dit bepaalt vervolgens hoe en of we het aantal vuurwerkvrije zones kunnen uitbreiden.”

De fractie kreeg met name vanuit Borgstede berichten dat men daar veel overlast ervaarde in de afgelopen jaarwisselingen. De SGP-ChristenUnie fractie geeft aan dat ze rust rondom zorginstellingen belangrijk vinden. “In onze vragen aan het college benoemen we Borgstede specifiek. Dit wil echter niet zeggen dat we andere zorginstellingen en appartementen waar veel ouderen wonen vergeten. Afhankelijk van de ervaringen rondom de naleving en handhaving kunnen we besluiten of en hoeveel extra vuurwerkvrije zones er komen.” Aldus Arjan Stolk.

“Ook willen we benadrukken dat overlast niet het enige aspect is rondom het vuurwerkbeleid. Ook milieu, vandalisme en illegaal vuurwerk spelen hierin een rol. Meerdere inwoners die contact met ons opnamen gaven dat ook aan. Echter zijn we er in ons onderzoek naar de mogelijkheden erachter gekomen dat bijvoorbeeld het verbieden van knalvuurwerk niet op lokaal niveau geregeld kan worden. Hier is de landelijke overheid aanzet.” Zo besluit Arjan Stolk zijn toelichting op de vragen aan het college.

Reacties op 'SGP-ChristenUnie stelt vragen over vuurwerkvrije zones'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.