College presenteert begroting: investeren in zorg en buitenruimte

Euros 07:03

Het college van Barendrecht presenteert vandaag de begroting voor 2019. Het college investeert in met name de zorg en buitenruimte binnen een sluitende begroting.

Martijn van Meppelen Scheppink "Dit is de eerste begroting van het college waar SGP/ChristenUnie in deze periode deel van uitmaakt en we zijn erg blij mee dat wordt geïnvesteerd in zorg en buitenruimte. Dit zijn prioriteiten uit ons verkiezingsprogramma die nu al worden gerealiseerd".

Het college wil bijdragen aan het welbevinden van de mensen in Barendrecht, door te investeren in zorg en buitenruimte. In 2019 gaat er geld naar de wijkteams, ondersteuning van maatschappelijk werk voor ouderen, vrijwilligers, mantelzorg en jongeren, en naar activiteiten voor de jeugd, naar bestaande initiatieven zoals de pak je kans-trajecten en naar nieuwe initiatieven zoals de Jeugdraad. Er is ook ruimte in de begroting gereserveerd voor een nieuwe accommodatie voor het Trefpunt. Het college gaat ook investeren in de buitenruimte, met name in onderhoud en biodiversiteit, oftewel: een plek geven aan verschillende planten en dieren.

De financiële vertaling van het collegeprogramma in de begroting wordt eind dit jaar bekend gemaakt, tezamen met het collegeprogramma zelf. Het college verwacht dat de ambities vooral in 2020 en 2021 zichtbaar worden. Het college geeft ook daarbij prioriteit aan een goede balans tussen ruimte voor ambities en een gezonde financiële huishouding.

De gemeenteraad behandelt de begroting in de commissie van 29 oktober. Wilt u inspreken dan kunt u zich aanmelden via griffie@barendrecht.nl. De begroting wordt vastgesteld in de raadsvergadering van 13 november.

« Terug

Reacties op 'College presenteert begroting: investeren in zorg en buitenruimte'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.