Arnoud Proos (SGP-ChristenUnie) wijkwethouder voor Nieuweland, Molenvliet, Lagewei en Vrouwenpolder

Uitleg ontwerpbegraafplaats 20170531 07:02

Het nieuwe college heeft de wijken verdeeld onder de wethouders, als een van de manieren om te zorgen voor een laagdrempelig bestuur. Elke wijk van Barendrecht krijgt een eigen wijkwethouder. Onze wethouder Arnoud Proos is de wijkwethouder voor Nieuweland, Molenvliet, Lagewei en Vrouwenpolde. De wethouders vervullen deze rol naast de eigen portefeuille. Hiermee zet het college van B&W de eerste stap van de uitvoering van een belangrijke afspraak uit het coalitieakkoord 2018-2022, namelijk om wijkgericht te gaan werken.

De wijkwethouder richt zich op wat in de wijk nodig is en kan in afstemming met de inhoudelijk portefeuillehouder initiatieven stimuleren. Werken met wijkwethouders is nieuw voor de gemeente. Dit jaar gaan de wijkwethouders de wijken goed leren kennen. Bijvoorbeeld door aan te schuiven bij een wijkoverleg, deel te nemen aan bijeenkomsten en evenementen in de wijk of een fietstocht te maken door de wijk met wijkpartners. De keuze is afhankelijk van wat het beste bij de wijk past en waar de inwoners om vragen.

Arnoud Proos: ‘Het kan best gebeuren dat je door je eigen buurt loopt of fietst en iets ziet, waarvan je denkt: wie gaat hier eigenlijk over? Weet de gemeente dit wel? Of je hebt een idee om je eigen wijk nog mooier te maken. Een wijkwethouder kan ideeën of zorgen mee terug nemen in de organisatie en bij de juiste persoon brengen. Dit college wil oog hebben voor elke wijk in Barendrecht en daarom zijn alle wethouders wijkwethouder geworden. In andere gemeenten wordt al langer vanuit dit idee gewerkt.

« Terug

Reacties op 'Arnoud Proos (SGP-ChristenUnie) wijkwethouder voor Nieuweland, Molenvliet, Lagewei en Vrouwenpolder'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.