De SGP-CU-fractie voelt zich aangesproken, wanneer mensen zich in onze gemeente achtergesteld, gediscrimineerd voelen. Onze fractie is wars van elke vorm van achterstelling, van welke groep dan ook. Het heeft onze instemming dat hier aandacht voor wordt gevraagd; het kan niet zo zijn dat mensen met een andere geaardheid zich onveilig voelen, doordat pesterijen hun deel zijn. We zouden als Gemeenteraad met een regenboogzebrapad een statement maken dat we dergelijk discriminerend gedrag van de LHBTI+ groep onacceptabel vinden.
Maar dat is nu ook juist het punt waar wij moeite mee hebben; roepen we niet meer exclusiviteit op dan Inclusiviteit wanneer we alleen voor de groep van LHBTQ+ een monument oprichten? Er zijn in onze gemeente meer groepen aan te wijzen waarin ook een gevoel van achterstelling en discriminatie gevoeld wordt. Denk aan onze inwoners met een migratieachtergrond, de vluchtelingen, de mensen met een handicap. Moeten we daar dan ook een zebrapad voor aanleggen? Wij willen ons als fractie niet bezighouden met symboolpolitiek; wij staan voor sociale veiligheid voor àlle inwoners van Barendrecht.
Een tweede punt waar we met nog meer nadruk aandacht voor willen vragen is het symbool van de regenboog. Voor veel christenen in onze gemeente heeft de regenboog een diepe betekenis; God gaf ons de regenboog om ons steeds te herinneren aan Zijn nooit eindigende liefde en trouw. Het is een teken van hoop, dat Hij deze wereld nooit in de steek zal laten. Dat is een zeer troostvolle gedachte in een wereld waar de ene zekerheid na de andere wordt weggeslagen. We verzoeken het college om het symbool van de regenboog, waaraan christenen zo’n specifieke waarde toekennen, niet op de straat te schilderen als zebra, zodat het letterlijk met voeten getreden zou worden.
Inclusiviteit ligt ons na aan het hart; we willen daarin het voorbeeld van Jezus volgen. Onze goede God maakt geen onderscheid tussen mensen! Onze vraag aan u is respect op te brengen voor de gevoeligheid die veel christenen hebben gerelateerd aan het gebruik van het symbool van de regenboog. We vragen u respect voor een grote groep mensen hier in Barendrecht die deze mening met ons deelt.
Wij zouden graag een ander statement in Barendrecht zien; een event misschien, waarin alle mensen die zich om wat voor reden dan ook achtergesteld voelen, zich zullen herkennen en waarbij iedereen het gevoel kan hebben ‘Ik hoor erbij! Ik ben welkom!’ wat fijn dat ik een Barendrechter ben!